On-line kurz „Řízení softwarových projektů“

Za týden (18.10.) začíná třídílný on-line kurz „Řízení softwarových projektů“, který pořádá český Microsoft (odkaz zde). Je zdarma, česky a navíc můžete velmi levně získat související literaturu.

Přednáší Michael Juřek, kterého můžete znát z mnohých Microsoft akcí okolo Visual Studia a Team Foundation Serveru, nebo třeba z MSTV.cz (mimochodem, MSTV vyřešila právní komplikace a zase běží!). Řeč bude pochopitelně hlavně o používání TFS a to jak pro tradičně tak i pro agilně řízené projekty.

Předchozí kurz o testování byl velmi dobrý, nepochybuji, že tento bude také. Pokud o TFS uvažujete nebo ho používáte jen jako prostý seznam úkolů, rozhodně si najděte čas. Kdy zas budete mít takovouhle příležitost?

Kladně hodnotím (ačkoli se mnou možná nebudete souhlasit) také to, že knihy nabízené za účast v kurzu jsou tentokrát anglicky. Minule jsem dostal “Řízení životního cyklu aplikací ve Visual Studiu 2010” a docela s tou češtinou a “češtinou” bojuji – buď přemýšlím, jaký je asi anglický ekvivalent nějakého termínu, nebo se kochám překlady typu Part Assembly = Assembly partu. 🙂